Natuke veel muljetest

Enne seda, kui meie artikkel Läänlases ilmus (mida saab lugeda SIIT), sai noortelt ja mentoritelt muljeid meie programmi kohta küsitud. Kõigi arvamused artiklisse ei jõudnud, kuid oleks jube kahju, kui need lihtsalt märkmiku kaante vahele jääks ja keegi teine neid lugeda ei saaks. Seepärast ongi selles postituses kõik arvamused välja toodud, mis siis kokku kogutud sai.

Küsitletud sai erineva taustaga inimesi. "Sära silma!" on selles mõttes väga armas programm, et osa inimesi tulevad ja jäävad. Näiteks liitus katseperioodil kaks inimest, kes sel õppeaastal löövad kaasa vabatahtlikena. Esimene vabatahtlik rääkis: "Sain palju abi ja eriti just matemaatikas, millega oli kõige rohkem probleeme (suured tänud Leinile!). Rääkimine mentoriga aitas, see andis tuge ja jõudu, et edasi minna. Veel m: "eeldis tore seltskond. Usun, et oskaksin ka ise nüüd nõu anda ja soovitaksin kindlasti siin programmis osaleda." Teine vabatahtlik lisas: "Mentoriga rääkimine andis motivatsiooni kool ära lõpetada. Ma arvan, et ka teised saaksid abi."

Järgmisena sai küsitletud ühte noort, kes osales testperioodil ja soovis ka sel aastal programmis osaleda. Ise põhjendas ta uuesti osalemist nii: "Ma ise tahtsin uuesti tulla, sest sain oma mentoriga hästi läbi. Seltskond on lahe. Koolis läks õpetajatega läbisaamine poole paremaks. Tulge mentorperedesse!"

Kuna muljeid sai küsitud üsna selle õppeaasta alguses, siis uus osaleja oskas esmamuljete järgi öelda esialgu niipalju: "Siiani meeldib kõik. Ma käin siin hea meelega, oma mentoriga on suhted head." Üks uus mentor vastas aga nii: "Mulle meeldib programmi ülesehitus, kohtumispäeva lõpp tõmbab pinged maha (nt sulgpalli mängimine). Veel meeldib, kui noored teevad ise süüa."

Testperioodil osalenud ja ka sel õppeaastal kaasa lööv mentor ütles testperioodi kohta: "Mind rõõmustas, et noored olid hakkajad: nad organiseerisid ise oma tegevust, ütlesid oma arvamuse välja, läksid asjadega kaasa. Oli aru saada, et see on noorte jaoks tähtis ja see innustas ennastki."

Vat sellised mõtted meie noorte ja mentorite poolt! :)