Uue õppeaasta esimene ekspertlaager

Nagu eelmises postituses lubatud, kirjutame lähemalt meie selle õppeaasta esimesest ekspertlaagrist, mis leidis aset 28. septembril Silma Õpikojas. See oli esimene kord, kui meie selle õppeaasta mentorid ja noored kohtusid, nii et laager andis hea võimaluse esmaseks kohtumiseks. 

Sel õppeaastal on meie programmi kaasatud ka algklasside noored, kokku osales laagris 20 noort 2.-9. klassist: Haapsalu Põhikoolist 11 noort, Haapsalu Linna Algkoolist 3 noort, Noarootsi koolist 3 noort ning Haapsalu Nikolai Koolist samuti 3 noort.

Silma Õpikotta saabudes korjati noortelt esimese asjana ära mobiiltelefonid, et need päevaseid tegevusi ei segaks. Tuleb välja, et nii on võimalik hakkama saada küll :) Noori ootasid tervituskringel, tervislikud snäkid ja morss. Edasi järgnes tutvumisring, kus igaüks pidi enda kohta natuke midagi rääkima. Seejärel jätkusid tegevused kahes grupis. Noored aitas gruppidesse loosida ühe mentori koer, kellest kujunes kõikide suur lemmik!

Ühes grupis koostasid noored enda kohta sotsiaalset võrgustikukaarti, teises grupis arutleti selle üle, mida võiks koolis vähem/rohkem näha, kuulda ja tunda. Üldiselt olid noored koostööaltid ja jutukad. Peale esimest mõttetööd soovisid noored väga Silma Õpikoja imeilusa looduse vahele saada. Neid ei seganud absoluutselt vihmane ja külm ilm -  nad oleks võinud lõputult joosta, jalgpalli mängida, koeraga hullata...

Seejärel ootas laagrilisi kostitav lõunasöök. Meie mentorid olid väga agarad ja tõstsid kiiresti kõigile suuri portse ette. Peale lõunat jätkati taas kahes grupis. Räägiti endast, mängiti lauamänge, arutleti, mis muudab noore päeva rõõmsaks ning lõpetuseks oli igaühel võimalus kirjutada ühe laagrilise kohta kiitus. See tekitas palju elevust ning muutis tuju heaks :) 

Peale pisikest pausi vaadati filmi elu kohta viljapõllul, mille kohta noortel oli võimalik küsimusi esitada. Noored täitsid laagri kohta ka tagasisideküsimustikku. Valdavalt neile laager meeldis ning juba uuritakse, millal järgmine kord kokku tullakse. Seega võib esimese ekspertlaagri lugeda kordaläinuks :)