Kooliaasta viimane ekspertlaager

Viies ning ühtlasi ka viimane möödunud kooliaasta laager toimus seekord kahepäevasena, tulles vastu paljude noorte soovidele. Selleks korraks planeerisime mitmeid erinevaid huvitavaid nii vaimseid kui ka füüsilisi aktiivseid tegevusi, et muuta need kaks laagripäeva meeldejäävaks ja mõnusaks!

Esimesel päeval viibisime me Vilkla Koolitalus, kuhu jäime ka ööbima. Esmased emotsioonid saime üheskoos petanki mängides. Kõik meie noored mängisid seda esimest korda, aga sellest hoolimata sütitasid Katrin ja Silver neid võitlusvaimuga ning mäng lõppes mõne jaoks vägagi võidukalt.
Rohkelt tähelepanu ning üllatunud nägusid pälvis külla tulnud koolitaja Pille Kriisa, kes väga huvitavalt rääkis noortele sõltuvustest ja selle eri tüüpidest – näiteks oli temal endal käe peal mitmeid kellasid, millega ta näitaski, et sõltuvusi on inimestel igasuguseid.

Kuna meie programm on alles nooruke ning sel puudus nimi, haarasime noored loominguliselt appi ning selle tulemusena ongi nüüd programmile nimeks „Sära silma!“, mis oli noorte poolt läbiv mõte sellest, kuidas meie ühine ettevõtmine neile mõjub.

Rohkelt elevust ning põnevust nii poiste kui tüdrukute seas tekitas ratsutamine Ridala tallis, mis oli ööbimispaigast vaid jalutuskäigu kaugusel. See oli tõeliselt vahva, mõni sai hobuse selga esimest korda ning sära noorte silmis oli meeletu!

 
 

Õhtu saabudes valgustasime hämarust lõkketulega ja tühjad kõhud said maitsva toiduga täidetud. Lõkkeõhtule saabus üllatuskülalisena kohalik räppar Kemo, kes rääkis veidi endast ja oma arenguloost ning esitas oma lugusid. Noored kuulasid innukalt ning said ka ise asjatundja juhendamisel riime kokku panna. Kõik said sellega suurepäraselt hakkama!

Teisel päeval külastasime Tallinna Lennusadamat ning selle eksponaadid pakkusid põnevust nii noortele kui ka mentoritele. Kõige vägevama elamuse kogu laagri jooksul saime aga adrenaliinirohke kardisõiduga Laitse Rallypargis. Kõik said kenasti sõidetud ning koduteel oli bussis kuulda palju nalja ja naeru.

Mõlemad päevad möödusid väga nauditavalt kõikide osalejate jaoks, vanusest sõltumata!

Uuel kooliaastal uue hooga!

Edaspidi toimuvad laagripäevad meie mentorperede noortele kord õpeveerandi jooksul.