Juba teine ekspertlaager Silma Õpikojas

Eelmise nädala alguses, 25.-26. aprilli toimus kahepäevane eskpertlaager taaskord Silma Õpikojas. Kes veel selle mõnusa ja põneva koha kohta lugenud pole, saab seda teha SIIT. Laagris osales 11 noort Haapsalu Põhikoolist, Haapsalu Linna Algkoolist, Haapsalu Viigi Koolist, Risti Põhikoolist ja Vormsi Põhikoolist 

Esimene laagripäev algas kohe talgutööga. Nimelt asuti hoolega Riimi linnutorni korrastama. Traatharjade ja pahtlilabidatega eemaldati sinna aastate jooksul kogunenud mustust, peaaegu kogu linnutorn sai puhtaks. Noored olid tööd tehes rõõmsameelsed ja väga tublid!

Peale talgutööd puhati pisut, et siis edasi minna õppeprogrammiga jäätmete eluringist. Noortele räägiti korrektsest jäätmekäitlusest, toidu ja vanade riiete taaskasutusse suunamisest jne. Taaskord olid noored väga tublid, kuulasid hoolega ja jagasid ka enda mõtteid.

Peale õppetööd algasid ettevalmistused õhtusöögiks. Kuna ilm oli superilus, hakati ette valmistama grilli. See aga tähendab, et õhtusöögini jäi üksjagu aega, mis sisustati majaümbruse korrastamisega. Kui see tehtud sai, võttis üks mentor noored sappa ja koos mindi tervisekõndi tegema. Seejärel oligi aeg õhtusööki nautida. Päeva lõpetuseks mängiti lauamänge ning peeti maha isegi väike disko :)

Üks laagris osalenud noor tegi õhtul imeilusaid pilte, millest osasid siin tema loal ka teistele imetlemiseks näitame:

Järgmise päeva hommikul sõideti peale hommikusööki Põõsaspea neemele. Seal toimus järjekordne õppeprogramm, mille käigus puudutati selliseid teemasid nagu Läänemere elustik (merelinnud, vetikad, karbid) ning keskkonnaprobleemid (prügi, naftareostus).

Põõsaspea rahutu meri

Põõsaspea rahutu meri

Lõunat söödi Nõval. Seejärel külastati liivaluiteid ning põlendikuala Veskijärve ääres. Nimelt põles seal 2008. aastal mets maha. Tegu oli selle suve suurima tulekahjuga. Tugeva tuule tõttu levis tuli kiiresti ning seetõttu hävis kolmandik kaitsealast. Nüüd on seal pilkupüüdev põlendik, mida tasub külastada. 

Teel Veskijärve äärde

Teel Veskijärve äärde

Allikajärv

Allikajärv

Peale põlendikuala külastamist asutigi koduteele. Mõlemat laagripäeva võib pidada igati kordaläinuks!